Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

Spoedgeval of niet?

Er is niet altijd sprake van een spoedgeval. Wilt u zeker weten of dit het geval is?

Gevonden vermist

Nieuws

Pagina 1 van 4  > >>

26 september 2018

Sinds 2013 geldt in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden. Voor katten geldt dit nog niet. Is uw kat nog niet gechipt? Op dierendag donderdag 4 oktober tussen 10 uur-15 uur houdt de gemeente Beverwijkj samen met de Dierenambulance Kennemerland een speciale actie voor inwoners van Beverwijk of Wijk aan Zee: u kunt uw kat(ten) tegen een lager tarief laten chippen in het Stadhuis. Voor het chippen van uw kat(ten) betaalt u op deze dag slechts € 10,= per chip. Ook kunt u gratis bij uw al gechipte kat(ten) laten controleren of de chip nog werkt.

Omdat de chipactie uitsluitend is bedoeld voor de kat(ten) van inwoners uit gemeente Beverwijk vragen zij u om een geldig ID-bewijs te tonen. U kunt contant of via pin betalen.

19 september 2018

Wij zijn ontzettend blij dat wij zijn gekozen als deelnemer voor de DEEN sponsoractie van 23 september t/m 27 oktober door DEEN Heemskerk (Maerten van Heemskerkstraat) .

In de winkel komt een display te staan met twee kokers. Eén koker voor de DAK en de andere koker is voor het nationaal ouderenfonds. De bedoeling van de actie is dat we zoveel mogelijk muntjes krijgen in de koker. Hoe meer muntjes we namelijk hebben hoe hoger het sponsor bedrag is. 

Met de opbrengst kunnen wij een nieuw konijnenhok, voer voor de (zwerf) dieren die kort bij ons verblijven en nieuwe transportbakken voor de ambulances deels betalen.

11 september 2018

In samenwerking met Theater Poppekus hebben we een filmpje gemaakt voor kinderen (maar ook leuk voor volwassenen).
Het filmpje geeft een kleine indruk van wat de dierenambulance doet.

08 september 2018

Zondag 30 september is het weer zover: de jaarlijkse open dag van Dierenambulance Kennemerland!

Van 12:00 tot 16:00 zetten wij onze deuren open zodat iedereen een kijkje achter de schermen kan nemen. Daarbij worden we ook dit jaar weer vergezeld door vele leuke en interessante standhouders!

Er is genoeg te doen en zien voor jong en oud. Maak kennis met de uilen van familie Zijlstra, ontmoet de fretten van Frettig Gestoord, maak een ritje op de paarden van Daan’s Horses, en is dat een rat?! De schapen, varken Spekkie en Vlaamse Reus Bruce vinden het ook gezellig als je ze een aai over hun bol komt geven. Vergeet ook geen kijkje te nemen in de dierenambulance, bij de imker, Zeehondencentrum Pieterburen, Vogelhospitaal Haarlem en Stichting Zwerfkat Havengebied IJmuiden. Maak kennis met de hondenspellen van de Honden Speel-o-theek of kijk ga kijken bij de demonstratie van Trimster Gina Berkhout. En dat zijn maar een paar van de gasten die onze open dag met ons vieren

Voor de kinderen is er een gratis ijsje en limonade en onze schminkers staan klaar met de schmink en penselen. Wie na al het leuks nog energie over heeft, kan zich vermaken in het springkasteel.

We hopen op goed weer en nodigen iedereen uit om op zondag 30 september bij ons langs te komen aan de Kleine Houtweg 35 in Heemskerk.

De medewerkers en vrijwilligers van Dierenambulance Kennemerland

05 september 2018

Verschillende media hebben al geschreven over het tekort aan vrijwilligers bij stichtingen en verenigingen, zoals vanochtend ook weer in het Dagblad Kennemerland. Vele dierenambulances in het land ondervinden dit en sommige kleinere moeten zelfs overwegen te sluiten.

Tot nu toe hebben wij nog met 2 ambulances, 24/7 kunnen rijden, maar ook bij ons is op hele korte termijn een tekort ontstaan en dan vooral aan rijders. Het kan vanaf nu gebeuren, en dan met name in de avond en nacht, dat wij na een melding later dan verwacht aankomen. Zelfs zou het zo kunnen zijn dat wij incidenteel helemaal niet rijden, maar er zal uiteraard alles aan worden gedaan om dit te voorkomen.

Heeft u interesse om vrijwilliger te worden of wilt u meer weten wat het vrijwilligerswerk inhoud, dan kan u tijdens onze openingstijden contact opnemen met Dhr. Vogelzang via 0251-215454.

Pagina 1 van 4  > >>