Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

Spoedgeval of niet?

Er is niet altijd sprake van een spoedgeval. Wilt u zeker weten of dit het geval is?

Gevonden vermist

Nieuws

Pagina 1 van 3  > >>

06 september 2017

Zondag 1 oktober is het weer zover: de jaarlijkse open dag van Dierenambulance Kennemerland!
Van 12:00 tot 16:00 zetten wij onze deuren open zodat iedereen een kijkje achter de schermen kan nemen. Daarbij worden we ook dit jaar weer vergezeld door vele leuke en interessante standhouders!

Er is genoeg te doen en zien voor jong en oud. Maak kennis met de uilen van familie Zijlstra, ontmoet de fretten van Frettig Gestoord, maak een ritje op de paarden van Daan’s Horses, en is dat een slang?! De schapen, ezel en Vlaamse Reuzen vinden het ook gezellig als je ze een aai over hun bol komt geven. Vergeet ook geen kijkje te nemen in de dierenambulance, bij de imker, Zeehondencentrum Pieterburen en Stichting Zwerfkat Havengebied IJmuiden. Maak kennis met de hondenspellen van de Honden Speel-o-theek of koop iets leuks voor uw trouwe viervoeter bij Dierenwereld van Someren. En dat zijn maar een paar van de gasten die onze open dag met ons vieren

Voor de kinderen is er een gratis ijsje en limonade en onze schminkers staan klaar met de schmink en penselen. Wie na al het leuks nog energie over heeft, kan zich vermaken in het springkasteel. Dit jaar zijn er ook meerdere interessante workshops en presentaties. Onder andere over reanimatie bij honden en katten, het houden van varkens en het houden van reptielen.

We hopen op goed weer en nodigen iedereen uit om op zondag 1 oktober bij ons langs te komen aan de Kleine Houtweg 35 in Heemskerk.

De medewerkers en vrijwilligers van Dierenambulance Kennemerland. 

 

21 juni 2017

Voorgaande jaren liep Nathalie  de 7 km. Dit jaar gaat zij samen met zoon Steef voor de 14 km op zondag 25 juni.  Nathalie is bijna 2 jaar vrijwilligster bij de Dierenambulance Kennemerland  als rijdster op de ambulance en zou het prachtig vinden als men haar wil sponsoren ten behoeve van de Dierenambulance. De Dierenambulance kan het geld goed gebruiken voor o.a. nieuw aan te schaffen hulpmiddelen als vangnetten, chipreaders, voer voor de tijdelijk aanwezige dieren enz. enz.

Uw gift kunt u storten op rekeningnummer NL 57 INGB 0003488569 ten name van de Stichting Dierenambulance Kennemerland o.v.v. Marquetteloop. 

Uiteraard is de Dierenambulance Kennemerland heel blij met dit fantastische initiatief van Nathalie.

02 juni 2017

Dierenambulance Kennemerland is superblij met deze gift!!

PERSBERICHT

IJmond Bereikbaar doneert 1000 euro aan Dierenambulance Kennemerland

Steeds meer mensen in de IJmond laten de auto vaker staan en kiezen voor de fiets om naar het werk te gaan. Een goede ontwikkeling vinden ze bij IJmond Bereikbaar. De afgelopen twee jaar zijn er allerlei acties ondernomen om werknemers uit de auto en op de fiets te krijgen. Dit alles om de regio bereikbaar, schoon en vitaal te houden.

‘En dat is gelukt,’ zegt Sophie Zwetsloot, programma manager van IJmond Bereikbaar. ‘Inmiddels hebben 170 bedrijven zich bij ons aangesloten en kiezen meer dan 2600 werknemers bewust voor de fiets. We hebben voor goede voorwaarden gezorgd, zoals bijvoorbeeld de tweede pont in de spits over het Noordzeekanaal bij Velsen’.

De afsluiting van de Velsertunnel heeft er zeker toe bijgedragen dat men er bewust over nagedacht heeft hoe je de drukke spits kon vermijden. Daarnaast kregen fietsers een kilometervergoeding van IJmond Bereikbaar. Inmiddels is dat anders: de tunnel is weer open en de vergoeding is gestopt. Maar er wordt nog steeds flink gefietst.

‘We motiveren de bedrijven en hun medewerkers nu op andere manieren,’ vult Ton van der Scheer, voorzitter van OV IJmond aan. De fietsers weten nu dat fietsen naar het werk voordeel oplevert. Het houdt je fit, je komt fris op je werk en je bent vaak sneller dan met de auto. Dat neemt niet weg, dat ze ook nu nog regelmatig een motiverend duwtje in de rug nodig hebben. Bedrijven en hun medewerkers kunnen zich ook weer aanmelden bij IJmond Bereikbaar en profiteren van alle activiteiten uit het programma’.

50.000 km op de teller, € 1000 euro voor de Dierenambulance

Eind april is de fietsapp van Ring-Ring bij alle IJmond Bereikbaar-fietsers geïntroduceerd. Een app waarmee je spaart, bespaart en wordt uitgedaagd.

Een enthousiaste kopgroep van 250 fietsers heeft de app inmiddels gedownload en registreert daarmee hun fietsritten. Eén van de leuke functies van de app is dat je automatisch meefietst voor een goed doel in de IJmond. Behalve fietsen, hoef je daar verder niets voor te doen.

Precies een maand na de introductie is de eerste uitdaging bereikt: 50.000 km op de teller van de fietsapp, is € 1000 voor de Dierenambulance Kennemerland. Ton van der Scheer reikt met veel plezier een symbolische cheque uit aan bestuursvoorzitter Helma Wienen. Die reageert verheugd: ‘Een enorme verrassing voor ons. Bij de Dierenambulance zijn bijna 100 vrijwilligers en een enkele betaalde kracht werkzaam. Zij zetten zich 24/7 in om gevonden en gewonde dieren te helpen en vervoeren. Allemaal uit liefde voor het dier. Door bijdragen van donateurs en giften kunnen we dit werk voor de regio blijven doen’. 

Voor de pers
Tekst en beeld kan vrij gebruikt worden voor publicatie

IJmond Bereikbaar
IJmond Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen de Omgevingsdienst IJmond, de IJmondgemeenten en het bedrijfsleven. We richten ons op het bereikbaar en gezond houden van de regio door uitvoering te geven aan de Regionale Mobiliteitsvisie en het zoeken naar slimme oplossingen voor het woon-werkverkeer en goederenvervoer.

Screenshot fietsapp
Kijk ook even naar de andere leuke weetjes die de app over de fietskilometers laat zien. Voor die 50.000 km waren 9.318 fietsritten nodig en 161.162 fietsminuten. Er zijn 1.221.000 kCal verbrand en er is 7510 kg CO2 uitstoot bespaard.

Contactpersonen

Programmamanager IJmond Bereikbaar:
Sophie Zwetsloot – szwetsloot@odijmond.nl – 06 46994953

Communicatie adviseur:
Astrid van den Haak – ahaak@odijmond.nl - 06 57551579

Meer informatie
Website: www.ijmondbereikbaar.nl

18 april 2017

28 december 2016

Op onze FB pagina melden wij regelmatig ontwikkelingen over de vogelgriep voor het publiek. We hebben gemerkt dat men het ook prettig zou vinden deze belangrijke meldingen op onze site te kunnen vernemen, vandaar hierbij:

Ook in onze regio o.a. bij de watergebieden bij Uitgeest-en Heemskerkerbroek en vlakbij Alkmaar zijn onlangs gevallen van vogelgriep geconstateerd.

Ziet u 1 á 2 overleden vogels dan dient u de vogels niet aan te raken, maar ons direct te bellen en dan halen wij de dieren op. Gaat het om meer of zelfs veel meer overleden vogels bij elkaar dan dient u ons ook direct bellen en zullen wij naar de plek toegaan en nemen wij contact op met de verantwoordelijke instanties die de vogels zullen verwijderen en onderzoeken.

Ziet u een levende (water) vogel abnormaal gedrag vertonen: loopt niet goed, draait rondjes in het water, slingert met de kop dan dient u ons ook direct te bellen, de vogel niet te pakken, en nemen wij met de benodigde voorzorgsmaatregelen de vogel mee naar de dierenarts.

Alleen door zeer alert te zijn en met de juiste maatregelen kunnen wij zoveel mogelijk doen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

 

 

 

Pagina 1 van 3  > >>