Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

Spoedgeval of niet?

Er is niet altijd sprake van een spoedgeval. Wilt u zeker weten of dit het geval is?

Gevonden vermist

Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

13 juni 2019

Zojuist heeft de dierenpolitie ons gevraagd het volgende bericht aan u door te geven:

Er komen vanuit meerdere locaties in Nederland berichten over het stelen van zwanenjongen of zwaneneieren. Het vermoeden van de politie is dat deze jonge zwanen naar Oost-Europese landen worden gebracht. Diefstal van zwanenjongen of eieren is verboden. Mocht je iets verdachts zien rondom een zwanennest: noteer type auto, merk, kleur en hoeveel mensen er bij zijn en hun signalement. Bel onmiddellijk 112 en geef je verdenkingen door met deze gegevens, de politie heeft aangegeven deze meldingen zeer serieus te nemen. 

01 mei 2019

Sinds 2013 geldt voor honden in Nederland een chip- en registratieverplichting. Voor katten en andere huisdieren geldt dit nog niet. Dierenambulance Kennemerland komt nog heel veel katten tegen die niet zijn gechipt of wel gechipt maar niet geregistreerd. Ondanks directe publicatie van een gevonden dier op Facebook en de site van de Dierenambulance lukt het lang niet altijd de eigenaar op korte termijn te vinden, als het al lukt! Ook de kosten vormen blijkbaar een drempel om een huisdier te laten chippen. De Gemeente Heemskerk onderkent dit als een ongewenste situatie en wil het chippen en registreren van katten en andere huisdieren stimuleren.

Daarom deze chipactie alleen voor de inwoners van Heemskerk met een minimuminkomen. Er zal geen controle plaatsvinden, er wordt uitgegaan van vertrouwen.

De chipactie is op donderdag 9 mei in het Gemeentehuis van Heemskerk van 16.00 – 20.30 uur, waar wij klaar staan om uw huisdier (hond, kat, konijn) te chippen. Kosten voor chippen én registreren € 17,50, waarvan Gemeente Heemskerk € 10,00 voor haar rekening neemt. U betaalt die dag contant of per pin € 7,50 aan de Dierenambulance. Controle of uw huisdier gechipt en correct geregistreerd is, is gratis. Registratie van een chip kost € 2,50, direct te betalen, zonder bijdrage van de gemeente. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Hoe het chippen in zijn werk gaat, kunt u op onderstaand filmpje zien.

22 maart 2019

In samenwerking met Theater Poppekus hebben we een aantal informatiefilmpjes gemaakt. Aanvankelijk was de opzet om deze voor kinderen te maken maar ook voor volwassenen zijn deze filmpjes erg leuk (en informatief) om te bekijken. Op de website kan u de filmpjes vinden onder het kopje Helpen? bij Intakegesprek en Rondleiding.

23 november 2018

Een leuk filmpje dat is gemaakt door de Paulusschool in Castricum.
Klik op de foto om de film te starten.

16 november 2018

We kregen een melding van Camping Bakkum of we een vangkooi wilde plaatsen op hun terein. Er liep namelijk al een tijdje een kat rond en die ging er steeds slechter uit zien. De camping medewerkers waren bezorgd om het diertje dus werd er vrijdag een vangkooi geplaatst. Zondag werd de vangkooi nog vervangen. En ja daar kwam het belletje, de kat was gevangen en werd door onze rijdster maandagochtend opgehaald. De kat is geplaatst op onze locatie en op onze Facebook en is even met rust gelaten.
Onze andere vrijwilliger heeft daarna de kat bekeken en gecheckt op chip.  De kat was gechipt en geregistreerd. Haar naam was Snuffel en ze kwam helemaal uit Edam.

De vrijwilliger heeft meteen gebeld en sprak de voicemail in, nog geen 10 min later belde de eigenaar en is meteen in de taxi gesprongen naar ons toe. In emotie vertelde hij dat ze sinds 24 juni 2018 werd vermist in Edam. Na wat blazen en grommen hoorde ze een bekende stem, en kwam het liefkozend proetje. Na ruim een half jaar werd ze eindelijk weer herenigd met haar baasje. Snuffel ging na haar grote avontuur weer lekker naar huis.

Pagina 1 van 5  > >>