Skip to main content
Ons werkgebied: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee

Spoedgevallen

Wij willen de dienstdoende rijders ’s avonds en ’s nachts niet te veel belasten. Daarom proberen we hieronder duidelijk te maken wat onder een spoedgeval valt. Als u twijfelt of het wel of niet een spoedgeval is, bel dan altijd! De dienstdoende rijder zal dit dan beoordelen. U belt met ons alarmnummer 0251-215454 en wordt buiten de openingstijden van onze locatie automatisch doorgeschakeld naar de dienstdoende rijder.

Wat verstaan we onder een spoedgeval?

U heeft een gewond of ziek dier gevonden.

Dit kunnen huisdieren (hond, kat, konijn, enz.) en in het wild levende dieren zijn (vogels, eenden, egels, enz.). De dienstdoende rijder maakt een inschatting over wat er moet gebeuren. Het kan gebeuren dat het dier de volgende ochtend wordt opgehaald, omdat niet alle opvangcentra ’s avonds en/of ’s nachts open zijn. In dit geval geeft de dienstdoende rijder u advies hoe u het dier op kunt vangen en eventueel verzorgen.
Als het dier opgehaald moet worden, dan doet de dienstdoende rijder dit, ongeacht het tijdstip.

Uw huisdier is ziek of gewond en u heeft vervoer naar een dierenarts nodig.

U belt eerst zelf de dienstdoende dierenarts om te vragen of u langs kunt komen. Als uw dierenarts geen dienst heeft, hoort u op het antwoordapparaat het telefoonnummer van de dierenarts die wel dienst heeft. U belt vervolgens deze dierenarts en daarna de dienstdoende rijder. Deze komt u en uw huisdier ophalen.

U ziet een dier in nood.

Dit kan heel uiteenlopend zijn. Een aantal voorbeelden zijn: een kat zit ergens vast, een jong dier zonder ouders, een vogel is vastgevroren, een schaap ligt op zijn rug in de wei. De dienstdoende rijder maakt een inschatting over wat er moet gebeuren.

U heeft een overleden (huis)dier gevonden.

De dienstdoende rijder haalt een overleden huisdier op.
Een in het wild levend dier kan ook de volgende ochtend worden opgehaald. Dit is afhankelijk van de plek waar het dier ligt. Hier maakt de dienstdoende rijder een inschatting van.

Uw huisdier is overleden.

U kunt de dienstdoende rijder bellen om uw huisdier te komen ophalen voor destructie, crematie of bewaren in de koeling op onze locatie (als u nog niet weet wat er met uw overleden huisdier moet gebeuren).

U bent uw huisdier kwijt.

U kunt de vermissing van uw huisdier via de site aan ons doorgeven. Klik hiervoor op Melding maken. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en denk ook aan een goede foto! Wij zetten de vermissing dan zo snel mogelijk op onze site en melden deze ook aan bij Amivedi, de landelijke organisatie voor vermiste en gevonden dieren.

Natuurlijk proberen wij vermiste en gevonden dieren te matchen, maar dat kan lastig zijn op basis van een foto. Kijk daarom zelf ook regelmatig bij de gevonden dieren op de site. Dieren die wij vinden plaatsen we dezelfde dag of de volgende werkdag op onze site. Op onze Facebookpagina plaatsen we ze zo snel mogelijk, vaak binnen een paar uur, ook buiten kantooruren.

Staat uw huisdier op onze site en verblijft het op onze locatie, dan kunt u ons bellen. 

Vergeet niet om het ons te laten weten als uw huisdier weer terecht is!