Skip to main content
Ons werkgebied: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee
  • Chippen

Chip en registreer uw dier

Wij hebben vrijwilligers die zijn opgeleid om dieren te chippen, ons chipteam. Ons chipteam kan uw dier bij ons of bij u thuis chippen. Vul onderstaand formulier in of neem contact met ons op via telefoonnummer 0251-215454. Ons chipteam neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.
De kosten voor het chippen zijn € 20,- bij ons op locatie. Heeft u liever dat we bij u thuis komen dan kost het chippen € 25,- per dier, we rekenen bij elk bezoek eenmalig €13.00 voorrijkosten.
We houden regelmatig chipacties. U kunt uw dier dan voor een gereduceerd tarief laten chippen.

Wat is chippen?

Bron: NDG

Een chip, of transponder, is een buisje zo groot als een rijstkorrel dat door de dierenarts met een naald onder de huid van uw huisdier wordt gebracht, meestal in de nek. Het inbrengen van de chip (het chippen) is relatief pijnloos voor het huisdier en te vergelijken met andere injecties.
In de chip zit een microchip waarop het registratienummer is opgeslagen. Met behulp van een speciaal afleesapparaat kan dit registratienummer worden afgelezen. De chip doet verder niets in uw huisdier. Er zit geen batterij of andere energiebron in.

Waarom chippen?
Ieder jaar lopen in Nederland vele tienduizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Veel van deze huisdieren keren nooit meer terug naar huis. Vaak komen deze dieren terecht in een asiel. Maar andere blijven voor lange tijd op straat zwerven omdat niemand weet van wie ze zijn. Daardoor wordt het terugvinden van hun huis bijna onmogelijk.
Met een geregistreerde chip is uw huisdier altijd naar huis terug te herleiden.
Elke chip die bij een dier wordt ingebracht kan worden geregistreerd bij de NDG. Met deze registratie worden uw gegevens direct gekoppeld aan uw huisdier. Dierenambulances of dierenartsen kunnen er dan voor zorgen dat uw huisdier snel weer bij u thuis is.
Naast het terugvinden van uw huisdier is identificatie en registratie ook nuttig bij het tegengaan van malafide handel en bij het bestrijden van dierziekten.
Ook in het geval dat u uw huisdier wilt verzekeren is een chip verplicht.

Opa Job leert chippen

Bent u benieuwd hoe het chippen in zijn werk gaat? Bekijk dan het filmpje waarin opa Job alles leert over chippen en registereren.