Skip to main content
Ons werkgebied: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee
  • De Stichting

De kerntaken van Dierenambulance Kennemerland zijn:

  • het geven van eerste hulp aan dieren

  • het vervoeren van levende en overleden dieren

  • het verwijderen van overleden dieren

  • het registreren van gevonden en vermiste dieren.

Bij de stichting werken ongeveer 100 vrijwilligers en 2 beroepskrachten. Iedere vrijwilliger draagt zijn of haar steentje bij aan het uitvoeren van de verschillende werkzaamheden. Iedereen die betrokken is bij de Stichting Dierenambulance Kennemerland doet dit werk op vrijwillige basis, er staat  geen vergoeding tegenover (er is wel een mogelijkheid voor onkostenvergoeding onder bepaalde voorwaarden). De vrijwilligers doen dit werk uit hun liefde voor dieren. Bent u ook een dierenvriend en denkt u dat dit wellicht iets voor u is? Ga naar Word vrijwilliger of kom gerust eens bij ons langs op de locatie om kennis te maken en informatie in te winnen.

Wij ontvangen vergoedingen van particulieren en gemeenten voor het vervoer van gewonde, zieke en overleden dieren. Donaties en giften van mensen die ons een warm hart toedragen zijn ook een belangrijke bron van inkomsten. Wilt u donateur worden? Klik dan op Word donateur of neem contact met ons op.

Dierenambulance Kennemerland is lid van de Federatie Dierenambulances Nederland (FDN) en in het bezit van het Keurmerk Dierkeur. Stichting Dierkeur ontwikkelt en beheert keurmerken voor organisaties en bedrijven die zich op deskundige zorg voor (gezelschaps)dieren richten. Daarbij vragen vooral dieren in nood om extra aandacht. Voor deze dieren is verantwoord vervoer, zorg en onderdak van groot belang. Dierkeur beoordeelt organisaties die diensten ten behoeve van deze dieren aanbieden. Het keurmerk maakt zichtbaar dat in een organisatie kwaliteit en dierenwelzijn voorop staan.