Skip to main content
Ons werkgebied: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee
 • Voorlichting

Voor de kids

 • Vind je het leuk om voor school iets met dieren te doen? Wij kunnen je daarbij helpen. Je kunt een spreekbeurt houden over de dierenambulance of met je klas bij ons op bezoek komen, of een combinatie daarvan.
 • Het spreekbeurtenboek van Dierenambulance Kennemerland

  Wil jij een spreekbeurt houden over de dierenambulance? Klik dan op de link om ons spreekbeurtenboek te openen.

  Hiermee kan jij jouw spreekbeurt zo goed mogelijk voorbereiden. En als jij (of je juf of meester, vader of moeder) contact met ons opneemt, kunnen we afspreken dat we langskomen met onze ambulance als jij je spreekbeurt houdt.

 • Je kan ook met jouw groep bij ons langskomen om een rondleiding te krijgen. Jullie krijgen dan eerst uitleg over wat de dierenambulance allemaal doet. Daarna gaan jullie in groepjes een kijkje nemen bij onze centrale, kattenopvang, hondenopvang, eerste hulp, onze dieren en in onze ambulance. Lijkt dit je leuk? Overleg dan met jouw juf of meester. Hij of zij kan dan contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

Voor de juffen en meesters

 • Wij vinden de voorlichting over dieren en dierenwelzijn erg belangrijk voor kinderen. Dit laat ze met andere ogen kijken naar dieren. Daarom zijn wij actief op het gebied van educatie en voorlichting. Dit doen wij kosteloos. Wij geven graag voorlichting op scholen en verenigingen over ons werk. Daarnaast is een bezoek aan onze locatie gezellig en interessant. U krijgt dan een uniek kijkje achter de schermen.

  Heeft u interesse in een presentatie over onze organisatie of wilt u met uw leerlingen langskomen? Bel dan gerust! Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neem contact op met 0251-215454 (op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur) of stuur ons een e-mail en dan nemen wij contact met u op.

 • Wij kunnen met de dierenambulance langskomen bij u op school of de vereniging om een presentatie over ons werk te geven. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld:

  • Wat doet de dierenambulance voor dieren en mensen?
  • Wat moet je doen als je een gewond dier op straat vindt?
  • Hoe komen vermiste dieren weer bij hun baasje of bazinnetje?

  Bel ons gerust voor meer informatie en om een afspraak te maken.

 • U kunt ook met uw groep onze locatie bezoeken. We beginnen het bezoek meestal met een presentatie speciaal voor het basisonderwijs. Aansluitend wordt de groep rondgeleid, kunnen de kinderen een kijkje nemen in de dierenambulance en kan een groepsfoto voor de dierenambulance gemaakt worden. De volgorde kan wisselen, dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de ambulance.