Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee 

Katten niet voeren!

 

 

Het komt regelmatig voor dat een kat elders te eten krijgt en daardoor niet meer terug naar zijn huis gaat. We weten dat dit eten geven uit goedheid en liefde voor de dieren komt, maar we willen hier toch wat advies over geven.

 

 

Doordat de kat niet meer thuis komt eten, is de eigenaar zijn kat kwijt en geeft deze als vermist bij Dierenambulance Kennemerland op. Degene die hem eten geeft denkt dat de kat een zwerver is en blijft hem vaak eten geven. Als de kat geluk heeft bellen deze mensen Dierenambulance Kennemerland en gaan we kijken of de kat gechipt is, vermist vermeldt staat en geven hem een telefoonbandje om (als de kat in goede gezondheid is). Is de kat niet in een goede gezondheid dan nemen we de kat mee en indien nodig laten we de kat door een dierenarts nakijken.

Om een voorbeeld te geven, we hebben een melding van een kat gehad die al een tijd in een bepaalde buurt rondliep en er slechter uit ging zien. Hij kreeg bij verschillende huisjes wat eten. Aangezien de kat uitgedroogd en vermagerd was, hebben we de kat meegenomen naar onze locatie. Helaas had de kat geen chip dus hebben we een foto en een goede omschrijving van de kat gemaakt met de bedoeling deze foto op onze website te zetten.

De centralisten kijken altijd voor ze een kat op de website zetten of de gevonden kat misschien overeenkomt met een vermist melding en in dit geval was dat gelukkig ook zo. De kat bleek al 2 maanden van huis weg te zijn en was nu een paar straten verder gevonden. We hebben de kat en de eigenaar weer kunnen herenigen!

Ons advies: