Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

Spoedgeval of niet?

Er is niet altijd sprake van een spoedgeval. Wilt u zeker weten of dit het geval is?

Gevonden vermist

Nieuws

Pagina 1 van 3  > >>

08 februari 2021

*** AANPASSINGEN WERKWIJZE ***

In verband met de slecht begaanbare wegen, zullen wij alleen uitrijden voor spoed. Hoelang dit duurt, zal per dag bekeken worden. De rijder zal aan de hand van uw informatie bepalen of het een spoed betreft. Tevens is onze locatie gesloten en zullen onze rijders vanuit huis rijden. Meldingen kunnen gewoon doorgegeven worden via 0251-215454 en zijn wij net als altijd 24/7 bereikbaar. Houd aub rekenschap met langere aanrijtijden. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

04 januari 2021

Heeft u ooit een testament gemaakt? En heeft u wellicht een goed doel opgenomen in uw testament? Lastige vraag en op het onderwerp rust nog altijd een beetje een taboe. De kans dat u echter een testament heeft met een goed doel daarin is ook niet zo groot. Uit recent onderzoek van de VU (geven in Nederland) blijkt dat een/derde van de Nederlanders een testament heeft laten opmaken en van hen zal 8 procent iets nalaten aan een goed doel.
Van alle Nederlanders is dat dus iets minder dan 3 procent. Toch kan het een hele mooie en goede gedachte zijn om (eventueel náást uw familie en vrienden) een goed doel op te nemen in uw testament. Met uw nalatenschap kunnen goede doelen hun goede werk voortzetten.

In deze bijdrage zal ik u wat tips vertellen over nalaten aan een goed doel.

1. kies een erkend goed doel
Van belang is om na te gaan of een goed doel de status heeft van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Alleen in dat geval komt het volledige bedrag bij het goede doel terecht en hoeven zij geen erfbelasting te betalen over uw erfenis. Heeft de Belastingdienst het goede doel niet erkend, dan betaalt de verkrijger 30 respectievelijk 40 procent. Dierenambulance Kennemerland heeft een ANBI-status.

2. het verschil tussen legaat of erfgenaam
U kunt het goede doel op twee manieren begunstigen: door het goede doel aan te wijzen als erfgenaam (wellicht samen met anderen) of door het goede doel een legaat toe te wijzen. Zo’n legaat kan een geldbedrag zijn, maar bijvoorbeeld ook een huis of een sieraad. Benoemt u een goed doel tot erfgenaam, dan heeft hij daarmee recht op een deel van de gehele nalatenschap (dus bezittingen minus schulden). Een goed doel zal de erfenis alleen aanvaarden onder de voorwaarde dat de bezittingen groter zijn dan de schulden.

3. kinderen mag je niet helemaal overslaan
Als u kinderen heeft kunt u maximaal de helft van uw vermogen nalaten aan een goed doel; Eigen kinderen (of kleinkinderen in hun plaats als uw kind is overleden), hebben namelijk altijd recht op een zogeheten legitieme portie, zelfs als ze onterfd zijn. Die portie is de helft van wat het kind zou krijgen als het niet onterfd was.

4. ga naar een notaris
Indien u de wens heeft om een goed doel na uw overlijden iets na te laten, moet u niet vergeten om dit vast te leggen in een testament bij de notaris. Dat is de enige manier om na uw overlijden iets na te laten aan een goed doel.

5. benoem een executeur
Het is ook heel verstandig om een executeur in uw testament te benoemen. Deze persoon wikkelt na uw overlijden uw nalatenschap af. Vraag deze persoon wel van tevoren of hij of zij bereid is om de taak van executeur daadwerkelijk uit te voeren. Indien gewenst kunt u ook een notaris tot executeur benoemen. Soms is dat laatste fijn om uw dierbaren niet te belasten of om een onafhankelijke deskundige de regie te laten hebben.

Een half uur overleg met de notaris kan duidelijk maken of een testament voor u zinvol is. We lichten u graag voor!

Natuurlijk kunt u ook al tijdens uw leven een schenking doen aan een goed doel. Daarover licht ik u graag een andere keer voor.

mr Manon M. Muller
kandidaat-notaris bij Janssen & Van Commenée notarissen te Heemskerk
tevens Gecertificeerd Executeur
(voor meer info ben ik rechtstreeks bereikbaar op: manon@notarisjvc.nl)

09 november 2020

Omdat er op meerdere plekken in Nederland vogelgriep is uitgebroken en er in onze regio inmiddels positieve meldingen zijn gedaan zijn wij helaas genoodzaakt maatregelen te gaan treffen.

Omdat vogelgriep zeer besmettelijk en dodelijk is, is er sinds kort een ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee. Gelukkig is het niet zo gevaarlijk voor mensen, maar bij intensief contact (zoals bij de dierenambulance) kan het mensen wel besmetten.

Vogelgriep komt vooral voor bij watervogels, maar ook kraaien, buizerds, lijsterachtige en weidevogels.

De symptomen zijn:

- ongecontroleerd beven, trillen, schudden met kop en nek

- verstijfd naar achter slaan met de kop

- kleine rondje zwemmen

- opgezwollen kop

- vaak blauwe verkleuring

- algehele malaise ( slap, snotneus, uitpuilende ogen, diaree)

*** NIET AANRAKEN ***

Zie je een dode vogel óf meerdere dode vogels: bel de dierenambulance en maak melding bij de gemeente.

*** NIET AANRAKEN ***

Bel voor zieke vogels de dierenambulance. Pak ze niet op met blote handen en breng ze niet naar onze locatie of vogelopvang. Dit om het risico van besmetting zo klein mogelijk te houden.

Mocht u twijfelen of heeft u vragen, bel dan de Dierenambulance Kennemerland Tel: 0251-215454

Wildopvang Krommenie Tel: 088-8113460

Of de Dierenambulance en Vogelopvang in uw buurt.

Bron: Wildopvang Krommenie

17 september 2020

Een diervriendelijke oplossing

Via de Dierenambulance Kennemerland kwam er een nare melding binnen.
Bij een afwateringsbuis in de vaart langs de Laan van Broekpolder ‘verdwenen’ pulletjes (jonge eendjes) en dit was niet voor het eerst. Door een hoogte verschil in het water van de vaart en het sluisje voor de afwatering ontstaat er toch wel een rielaardige stroming. Een te sterke stroming voor de pulletjes. Meermaals werd door de brandweer hulp geboden om pulletjes te redden, hulde daarvoor!
Oplossingen in de vorm van een gladde plank en een eendentrappetje bleken niet te helpen. 
Een door buurtbewoners geplaatst rooster zorgde door het ophopen van hout, riet en afval voor verstopping van de afvoerbuis en moest helaas worden verwijderd.

  Maar gelukkig is er dan nu wel een oplossing!
  Door vakanties iets later dan gepland werd er op 20     augustus een afspraak gemaakt om samen met Martijn   van het Hoogheemraadschap en Dolf van de     Dierenambulance op 27 augustus een bezoek te   brengen aan de plek ‘des onheils’. En met wat voor een   resultaat? Op 5 september kreeg ik deze foto   toegestuurd… Een prima oplossing en ontzettend snel   geregeld door het Hoogheemraadschap. Dank aan Dolf   voor het melden en dank Martijn voor het snel oplossen   van deze dieronvriendelijke situatie.            

 

Alwin Seegers

Team Sociaal beleid

14 juni 2020

In de periode van 16-6 t/m15-7 houden wij weer een chipactie.

OP AFSPRAAK:
Chippen + registratieop onze lokatie € 10,00 i.p.v. € 17,50
Chippen + registratie thuis (onze regio / in overleg) € 17,50 i.p.v. € 25,00
Registratie lokatie € 2,50
Chipcontrole lokatie gratis

INLOOPMIDDAG: 14:00 - 16:00:
20 en 27 Juni / 04 en 10 Juli
(Graag doorgeven i.v.m. aantal mensen in pand)

Voor vragen of afspraak stuurt u een mail naar: natasja.schneiders@dierenambulancekennemerland.nl
(vermeld hierbij naam en telefoonnummer)

Pagina 1 van 3  > >>