Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee 

Patronen:

Hier een stukje over de patronen van een kat. Meestal worden al deze katten als cypers omschreven, maar officieel is alleen de kat met een streep-patroon een cyperse kat. Naast de streep-patronen zien we ook een spikkel-patroon (spotted) en een marmer-patroon (blotched).

Deze patronen kunnen bij verschillende kleuren voorkomen: bruin, rood, grijs, blauw, zilver en blond.

Lapjes en schildpadden

Voor sommigen is het lastig om ze uit elkaar te houden. Met deze tip zal het een stuk makkelijker zijn om het te onthouden: bij een lapjeskat kan je denken aan een lappendeken. De onderkleur is vaak wit met rode, bruine en/of grijze lapjes erop. Vaak hebben deze lapjes een cypers patroon. Een schildpad is gemeleerd van kleur.

Over het algemeen zijn zowel lapjes al schildpadden vrouwtjes. In een enkel geval kan een schildpad ook een mannetje zijn.

Lapjes zijn voor ons altijd vrij makkelijk om te vergelijken. Met schildpadden wordt het al wat lastiger, maar als we naar de neus, ogen en mond kijken kunnen we daar vaak wel het verschil in zien.

Een lapjes kat met witte onderkleur en rode en zwarte lapjes. De rode vlek naast de neus is een duidelijk herkenningspunt.

 

 

 

 

 

Een schildpadkat waarbij de zwarte neus en de rode onderkant van het bekje duidelijke herkenningspunten zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een combi van een lapje en een schildpad: het koppie heeft een lapjes-tekening terwijl het lijfje een schildpad-tekening heeft. Officieel heet dit een tricolore.