Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

VLEERMUIS IN NOOD

Op 23 september kregen we een melding over een vleermuis die pech had. Hij was in een spinnenweb terecht gekomen en kon daar zelf niet meer uitkomen. Gelukkig had iemand hem opgemerkt en ons gebeld. Nadat de vleermuis uit het web was gehaald en was nagekeken, kon hij weer los gelaten worden!

Zo klein als ze zijn, toch zijn ze niet ongevaarlijk. Ze kunnen namelijk hondsdolheid hebben. Daarom raden we ook altijd aan als er iemand gebeten is, om even langs de eerste hulp te gaan. Als het mogelijk is om de betreffende vleermuis mee te nemen, werkt dat een stuk makkelijker.

 

 

____________________________________________________________________

MEEUW MET VISDRAAD

Op 20 september kwam er een melding binnen voor een meeuw die in een boom vast zat aan het touw. Bij aankomst bleek de meeuw meer dood dan levend met een haak (kunstaas) aan een tak in het water te hangen. Terwijl de ene rijder nog bezig was om het waadpak aan te trekken, sprong de ander zo het water in om de meeuw te redden. Na een bezoekje aan de dierenarts (die de haak heeft verwijderd) vliegt het beestje weer vrolijk rond.

_______________________________________________________________________

KRAAI

Op 15 september was er een onderkoelde kraai aangetroffen op het kerkhof in Wijk aan Zee. Na onderzoek door onze rijders werd gedacht dat hij het niet zou halen. Toch werd besloten hem in een verwarmde omgeving te plaatsen en na ongeveer een kwartiertje knapte hij weer op!
De kraai is ondertussen over gebracht naar het vogel opvangcentrum in Krommenie om verder aan te sterken.

________________________________________________________________________

GANS MET VISHAAK

Op 15 september kregen we een melding over een gans in de vijver aan de Zeestraat in Beverwijk. Deze gans had een vishaak aan zijn snavel.
Met 2 auto's, het bootje en 5 personen (zelfs vrijwilligers die wel aanwezig waren maar geen dienst hadden) zijn we naar de vijver gegaan.
Het is gelukt om de gans te vangen en om zelf het haakje te verwijderen. De gans hoefde dus niet mee naar de dierenarts.
Nadat de gans verlost was van het vishaakje kon hij weer met zijn ganzenvriendjes zwemmen die hem al opwachtten en onder luid gekakel weer begroetten.

  

 

 

 

________________________________________________________________________

ZWANEN VRIJLATEN

Afgelopen 13 september waren onze collega's bij het Vogel Opvang Centrum in Krommenie om daar een vogel af te geven.
Bij het centrum was een groep zwanen die weer uitgezet mocht worden, maar waar men geen vervoer voor had.
Onze collega's hebben toen aangeboden om de groep met de ambulance naar het Uitgeestermeer te brengen, waar de zwanen na een zachte overreding heerlijk het water in plonsten om hun leven in vrijheid voort te zetten!
Dit is voor ons heel leuk om te doen, want zo zien we dat ons werk niet voor niets is!
Helaas was de ambulance na afloop wel aan een schoonmaakbeurt toe, want 7 zwanen maken een hoop rotzooi!

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________

RICKY

Wij willen graag het verhaal van Ricky onder de aandacht brengen.

Ricky is een 8-jarige kater uit Beverwijk met een keurig geregistreerde chip.
In april werd Ricky vermist. Naar wat nu blijkt hebben anderen Ricky in huis genomen omdat hij aan was komen lopen en erg vermagerd was. Ze zijn ook diverse keren met hem naar de dierenarts gegaan omdat Ricky ziek was. Ze hebben steeds aangegeven dat Ricky aan was komen lopen.
Afgelopen week waren ze weer bij de dierenarts. Dit keer hadden ze een andere. Toen deze hoorde dat Ricky aan was komen lopen, is er meteen gecontroleerd of hij misschien een chip had. Doordat deze chip goed geregistreerd was konden Ricky zijn baasjes op de hoogte gebracht worden.

De nieuwe baasjes hadden het hier moeilijk mee. Ze waren ondertussen gehecht geraakt aan Ricky en hebben al meerdere keren bij de dierenarts aangegeven dat het om een aanloopkat ging waar niets mee was gedaan. Natuurlijk vonden ze wel dat Ricky weer terug naar huis moest.

Ricky moest wel weer even wennen thuis. De hond die in april nog een pup was, was nu een grote hond. Wel was ook zijn kattenmaatje erg blij om hem weer te zien. Ook hij is de afgelopen maanden even vermist geweest, mogelijk om Ricky te zoeken.
Het baasje heeft wel contact opgenomen met de betreffende dierenarts om aan te geven dat ze het erg jammer vond dat Ricky niet meteen op een chip is gecontroleerd. Er was immers aangegeven dat hij aan was komen lopen.

Een goed geregistreerde chip heeft er dus voor gezorgd dat Ricky nu weer thuis is. Als er een kat aan komt lopen, neem dan contact met ons op en neem hem of haar niet zomaar in huis. Wij komen dan controleren op een chip. Dit voorkomt ook teleurstelling als de kat na enkele maanden toch een baasje blijkt te hebben en u er ondertussen gehecht aan bent geraakt.