Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

 

MUURHAGEDIS

Op 29 oktober was het weer zo ver. We werden gebeld door Tata Steel omdat ze weer een verstekeling in een container hadden aangetroffen.
Het was even flink zoeken waar het nu precies om ging, maar het bleek een muurhagedis te zijn.
Het diertje is naar een reptielenopvang gebracht.

_______________________________________________________________________

SHIVA

Op 26 oktober kregen we een melding over een kat met een gewond pootje. Deze kat was gevonden op de Noorderweg in Beverwijk. 
Ze had een goed geregistreerde chip, dus hebben we contact opgenomen met de eigenaars. Het bleek dat Shiva al 6 weken vermist was, vanaf de Arendsweg in Beverwijk! Ze heeft dus een aardig stukje gelopen. 
De dolgelukkige eigenaars konden Shiva bij de dierenarts weer in hun armen sluiten.

Dit zijn ook voor ons altijd weer leuke berichten.

 

_____________________________________________________________________________

EGEL

Herfst betekent egeltjestijd.
We rijden vaak uit om deze mooie en nuttige beestjes te redden.
Laatst kregen we weer een telefoontje over een klein egeltje dat overdag midden op straat liep en dat is geen goed teken, want egels komen normaal gesproken pas tot leven als het gaat schemeren.
De melder kwam het diertje bij ons brengen en ja het was erg klein, opgerold net een tennisbal en erg koud. We hebben het diertje in een warme bak gezet en de volgende dag naar het Vogel Opvang Centrum in Krommenie gebracht.
Bij aankomst was het egeltje toch weer er koud en woog maar 150 gram! terwijl ze minstens 600 gram moeten wegen om goed de winter te kunnen trotseren.... Dus hup de couveuse in en het VOC gaat proberen om ook deze egel de winter door te krijgen zodat hij straks in de lente als gezonde egel kan worden uitgezet!

__________________________________________________________________________

VERZWAKTE ROERDOMP

Op 19 oktober kregen we een melding over een bijzondere vogel, de roerdomp. Hij was verzwakt in een tuin aangetroffen. Het is een vogel die wij niet vaak tegenkomen, dus ook voor ons is dit bijzonder!

Om weer aan te sterken is hij naar Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek in Krommenie gebracht. Helaas heeft hij het ondanks alle goede zorgen niet gehaald.

 

______________________________________________________________________

KAT IN NAUW

Op 17 oktober kregen we een melding over een kat die zich aardig in de nesten had gewerkt. Hij zat klem tussen 2 muren van ruim 2 meter hoog en een smalle ruimte ertussen. Alleen van de bovenkant konden we erbij.

Het was even goed puzzelen hoe we dit moesten doen. De stokken waren allemaal net te kort en we hadden maar een kleine ruimte aan de bovenkant. We hadden al de hulp van collega's ingeroepen toen het uiteindelijk lukte om de kat met de vangstok uit zijn benarde positie te bevrijden.

Eenmaal uit zijn benarde positie weigerde de vangstok en kon de lus niet meer van het hoofd gehaald worden. Na verschillende tangen te hebben geprobeerd, is de brandweer gebeld om de kabel door te knippen.

Gelukkig bleek de kat een goed geregistreerde chip te hebben en was binnen 10 minuten de eigenaar aanwezig. De kat kan thuis rustig bijkomen van zijn avontuur! Behalve de schrik en een paar kapotte nageld lijkt het erop dat hij verder niets aan het avontuur heeft over gehouden.De melder zal ervoor zorgen dat de opening wordt afgedekt om herhaling te voorkomen.

_____________________________________________________________________

KAUWTJES MET RAADSELACHTIGE ZIEKTE

Op 14 oktober kwam er een melding over 3 kauwtjes in het water. Eenmaal ter plaatse bleek het om 6 kauwtjes te gaan. Ze waren vanaf de kant moeilijk te pakken, dus onze vrijwilliger stapte het koude water in.

De kauwtjes waren er slecht aan toe en hielden hun pootjes verkrampt. In overleg met Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek is besloten de kauwtjes daar naartoe te brengen.

Tot ieders verbazing waren er de volgende ochtend 6 actieve kauwtjes die graag weer wer wilden. na een laatste check zijn ze weer vrij gelaten.

Het vermoeden is dat ze gistend fruit hebben gegeten, dit kan dan werken als alcohol. Maar helemaal zeker weten zullen we het nooit doen.

____________________________________________________________________

KERKUIL IN LOODS

Op 8 oktober werden we gebeld door Tata Steel in Velsen-Noord. Daar komen wij vaker, dus het is niet onbekend voor ons. Zo ook laatst werden zij ontboden om een dier weg te halen die door een hal vloog.
Vogels in een gebouw houdt vaak in rennen en klimmen en dat hebben ze geweten..... maar uiteindelijk hebben zij toch wel een heel mooie kerkuil weten te vangen! De uil mankeerde niets dus is hij buiten de loods weer vrijgelaten.