Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

 BILLY

Ook in de nacht na tweede kerstdag waren meerdere vrijwilligers die geen dienst hadden betrokken bij een melding.  Toen 2 vrijwilligers na een kerstdiner naar huis fietsten kwamen ze langs de Rijkstraatweg thv Camping Geesterduin een 3e vrijwilliger tegen die ook onderweg was naar huis. Deze had een hond los zien lopen en wilde proberen de hond te vangen. Met z'n drieën is geprobeerd te hond te vangen, maar helaas was Billy zo in paniek dat ze alleen maar wegrende. Na een tijdje rustig achter haar aan te rijden liep ze in Heemskerk het duingebied in waar ze in een tuin achter een huis ging. Het lukte nog steeds niet om haar te vangen. Tijd dus om de dienstdoende collega uit bed te bellen om te informeren naar een vermistmelding.

Er was inderdaad een vermistmelding van Billy uit Castricum die voldeed aan de beschrijving. We hebben besloten niet verder te jagen, maar te voorkomen dat ze niet uit de tuin kon gaan terwijl we wachtten op onze collega en eigenaar. We hadden ook te weinig licht om het goed te zien, de ambulance zou voor extra licht kunnen zorgen. Ondertussen was ook de bewoner wakker geworden en gelukkig is de politie niet meteen gebeld. Toen onze collega en de eigenaar kwamen, bleek dat Billy toch uit de tuin was ontsnapt door onder een hek door de duinen in te gaan. Baasje en een collega hebben nog bijna een uur door het duin gelopen om te roepen en te zoeken. Helaas zonder resultaat. Hoe frustrerend ook, om 3.00 uur moesten we toch besluiten dat we niets meer konden doen. Het was zoeken naar een speld in een hooiberg in het donker. Dienstdoende collega en baasje hebben nog tot 4.30 uur in het duin gezocht terwijl de anderen naar huis gingen.

Vanmorgen kreeg de eigenaar de tip dat Billy weer in Castricum zou zijn. Familie die daar woont is gaan kijken en blijkbaar was Billy zo blij eindelijk een bekende stem te horen, dat ze meteen in de auto sprong.

Niet alleen voor Billy en baasjes een goede afsluiting, maar ook de betrokken vrijwilligers waren erg opgelucht toen dit bericht kwam.

Nu Billy lekker vertroetelen na haar spannende avontuur!

  

 

_________________________________________________________________________

VISDRAAD

Dat onze vrijwilligers ook als ze geen dienst hebben met de dieren zijn begaan, ziet u in het onderstaande stukje.

Op tweede kerstdag zag een vrijwilliger een kraai vast zat in een boom aan visdraad, hangend boven het water. Ze heeft onze collega gebeld die dienst had. Ze zouden zelf nooit bij de kraai kunnen komen, omdat deze enkele meters boven het water hing. Daarom is de brandweer gebeld. Deze was snel ter plaatse om de situatie te bekijken om vervolgens een hoogwerker en zaag te halen.  Uiteindelijk hebben ze de kraai kunnen bevrijding uit zijn benaderde positie!  De dienstdoende vrijwilliger heeft de kraai meegenomen naar de locatie om de laatste stukjes visdraad los te knippen. Daarna kon de kraai weer vrij gelaten worden.

We willen bij deze de brandweer bedanken dat ze ons ook nu weer snel en goed hebben geholpen!

"Foto's; Brandweer Kennemerland/Mike Bergshoeff "