Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

HERMELIJN

Op dinsdag 25 augustus kregen we wel een heel bijzondere melding. In een kantoor in Beverwijk dacht men dat er een fret rondliep. Met veel moeite is het beessie met een net gevangen. 
Omdat we er niet helemaal zeker van waren om wel diertje het ging, is er contact opgenomen met een boswachter. Deze is langs gekomen en heeft bevestigd dat het om een hermelijn ging. We konden deze ook weer gerust vrij laten. 
Omdat de hermelijn ondertussen erg boos was en ze goed kunnen bijten, moest dit heel voorzichtig gebeuren!

Zie hier het filmpje dat gemaakt is toen de hermelijn weer werd vrij gelaten!

 

___________________________________________________

DINO

Maandag 24 augustus kregen we een melding over een kat. Deze was ongeveer een jaar geleden aan komen lopen en de oudere man die voor deze kat zorgde (eten en drinken geven, maar ook ontwormen), was nu overleden. De vraag was of wij langs wilden komen voor de kat.

Toen onze vrijwilligers volgens protocol de kat controleerden op een chip, bleek Dino (zo heet de kat) een geregistreerde chip te hebben! Na ruim 15 maanden konden we de eigenaar het goede nieuws vertellen dat Dino levend was gevonden. Eenmaal thuis kwam Dino meteen op schoot en wilde geaaid worden. Ze zullen even aan elkaar moeten wennen, vooral met de kleine kinderen erbij die nu wat groter zijn dan dat Dino zich kan herinneren.

Zo blijkt weer dat het voeren/verzorgen van andermans katten ervoor kan zorgen dat katten niet meer naar huis gaan. Bovendien kunnen katten om een medische reden dieetvoer hebben, met het risico dat ze ziek worden van gewoon voer en dat kan nooit de bedoeling zijn. Komt er een kat aanlopen? Wij verzoeken u om dan niet te voeren, maar met ons contact op te nemen zodat we kunnen controleren op een chip. In dit geval was de chip geregistreerd en klopte het telefoonnummer nog waardoor de familie Dino weer in de armen kan sluiten.

Geniet nog lang van Dino en verwen hem lekker! Hopelijk kunnen jullie nog lang bij elkaar blijven! Bedankt voor het toesturen van de foto's!

    

______________________________________________________

HOND IN AUTO

We waarschuwen er zo vaak voor en op zaterdag 22 augustus kregen we dan toch die melding: op de parkeerplaats van De Bazaar zou een auto staan met een hond erin.

Toen onze vrijwilligers aankwamen, was de politie al ter plaatse. Samen met de politie en de hondengeleider van de politie is de hond (een bruine boxer) uit de auto gehaald. Gelukkig hoefden we niets open te breken, maar kon het raampje verder open geschoven worden.
De hond ging in de schaduw meteen op de grond liggen, lekker op de koele stenen, waar ze meteen een bak water kreeg van omstanders. Het was niet noodzakelijk om met haar naar de dierenarts te gaan, dus ze is naar de locatie gebracht waar ze even later door de eigenaar weer is opgehaald. De hondengeleider heeft de zaak verder in behandeling.

Het was op dat moment ca 27 graden buiten, dus volgens de tabel zo'n 45 graden in de auto!

Laat dit dus weer een duidelijke waarschuwing zijn en laat geen honden (of andere dieren of kinderen) in de auto achter met deze warme dagen!

____________________________________________________

ZWAAN ONDER DE OLIE

Op 20 augustus hebben we weer een aparte reddingsactie
mogen uitvoeren op hetterrein van Tata Steel, waar een zwaan vast zat in een water basin. De vogel was besmeurd met o.a. olie.
Samen met mensen van Tata Steel hebben we de zwaan uit het basin gehaald en daarna hebben wij hem/haar naar het Vogel Opvang Centrum in Krommenie gebracht. Daar gaan ze de zwaan schoonmaken en als deze genoeg hersteld is weer vrijlaten.

____________________________________________________

GEWONDE VOS

3 augustus kwam er een melding bij ons binnen van een vos die in de buurt van de Bazaar langs de weg lag. Twee van onze rijders zijn er op af gegaan en vonden het beestje liggend bij een put.
Het diertje reageerde nauwelijks dus hebben ze de vos meegenomen naar de dierenarts. Helaas bleek dat de vos een beschadiging van het ruggenmerg had en dat dit niet zou verbeteren. In overleg met de dierenarts is besloten dat het beter was om de vos te laten inslapen. We zien deze dieren het liefst in de vrije natuur rondlopen, maar soms is het fijn dat je hen een lange lijdensweg kunt besparen.