Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

 Onze dieren.

Mimi

     

Mimi is een van onze twee huiskatten. Na een aanrijding is zij in 2000 op onze ‘oude’ locatie aan de Communicatieweg binnengekomen. Haar rechter achterpootje moest toen eraf gehaald worden, waarna zij bij ons in de opvang is gebleven.
Helaas hebben we haar baasje niet gevonden. Ook met haar handicap wist Mimi een kater te ontmoeten en er volgde een nestje met drie kittens. Mimi was zo’n goede moeder dat zij ook nog een ander nestje kittens heeft gezoogd en opgevoed.
Mimi kreeg later last van een oorontsteking aan haar linkeroor. Onze dierverzorging probeerden haar oor zo goed mogelijk schoon te houden, maar de ontsteking was zo erg, dat dit ons niet goed lukte. Mimi is op 12 februari 2014 naar dierenarts Wolters gebracht waar haar oortje via een operatie eraf is gehaald. De volgende donderdagmiddag mochten we haar ophalen en nu loopt ze weer lekker in de kantine rond, krijgt van iedereen aandacht en dat ervaart ze als heel prettig.
Mimi zal nog een lange tijd van haar goede leventje hier genieten.

 Binky

    

Binky is onze 2e huiskat. Hij is een gecastreerd katertje en geboren op 31 augustus 2007.
De eigenaar van Binky moest naar het ziekenhuis voor een operatie en Binky kwam bij ons logeren.
Zijn baasje werd nog niet beter, dus Binky bleef langer bij ons dan wij dachten.
Binky's baasje overleed en de familie vroeg aan ons of Binky voor altijd bij ons mocht blijven wonen.
Binky was al zo gewend bij ons, dat wij Binky graag wilden houden.
Mimi en Binky waren al gewend aan elkaar en waren ook al geruime tijd ook ’s nachts samen.
Binky heeft het al sinds 2012 erg naar zijn zin bij ons en doet heel graag ’s morgens een rondje rond het gebouw. Vervolgens komt hij even een snoepje halen en ligt veel in het postbakje van Anneke, waar hij veel aandacht krijgt van de vele vrijwilligers.

Lorre en Kobus

     

Lorre (links) is een van de twee huispapegaaien. Lorre woonde eerst bij een van de vrijwilligers thuis, maar omdat deze zoveel op de locatie was, is Lorre meegenomen naar de locatie. Hier krijgt zij veel aandacht, wat zich onder andere uit in veel praten, fluiten en aandacht vragen.

 Kobus (rechts), de andere huispapegaai, is een vondeling, waar niemand zich voor meldde. Lorre en Kobus gaan goed met elkaar om en zitten dan ook samen op een grote houten boom los bij ons in de kantine. Ook Kobus vraagt veel aandacht en laat ook goed van zich horen.

Zebravinkjes

     

Wij hebben 4 Zebravinkjes. Deze zijn bij ons gebracht en niemand heeft zich voor de zebravinkjes gemeld. 1 Zebravinkje overleed en om weer een even aantal te krijgen heeft een van ons vrijwilligers een nieuw Zebravinkje erbij gezet.

Kippen

     

De kippen die wij hier hebben, zijn allemaal gevonden. In de loop van de tijd is het een bonte verzameling geworden.
Het voordeel van onze kippen is natuurlijk wel dat wij af en toe lekker een eitje kunnen koken of bakken.

Vogels

    

Wij hebben tenslotte ook nog een buitenvolière met 4 Agapornissen en 4 Valkparkieten. Deze zijn allemaal door ons opgehaald en ook hier heeft niemand zich voor gemeld. In maart 2016 ontdekte een van de dierenverzorgers een paar eitjes van de Valkparkietjes. Er zijn er inmiddels drie uitgekomen, deze zijn echter nog heel klein en moeten met rust gelaten worden.