Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

Vrijwilliger worden

Alle bijna 100 medewerkers van de Dierenambulance Kennemerland zijn vrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos in voor de dieren. Iedere vrijwilliger draagt zijn of haar steentje bij in het uitvoeren van de verschillende werkzaamheden.

Het vervoeren van zieke, gewonde en overleden dieren is de kerntaak. Hiervoor zetten zich 30 rijders in. Er zijn twee ambulances die 24 uur per dag inzetbaar zijn. De derde ambulance wordt bij extreme drukte of bijzondere klussen ingezet. Als rijder is het verplicht om een EHBO-diploma voor dieren te hebben. U wordt intern aan de hand van onze handboeken opgeleid. U kunt altijd informeren naar de mogelijkheden.

Naast het vervoeren van dieren is er nog veel meer werk te doen. Onder andere als centralist, dierenverzorger, redactielid bij het donateursblad, collectant, administratief medewerker of bij de automatisering van de stichting. De Stichting organiseert jaarlijks diverse activiteiten om geld binnen te halen dat nodig is om de Dierenambulance Kennemerland draaiende te houden.

Wij hebben regelmatig nieuwe vrijwilligers nodig. Bent u geïnteresseerd dan nodigen wij u van harte uit contact met ons op te nemen. U kunt ons op werkdagen bereiken van 9.00 tot 18.00 uur (op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur) op ons telefoonnummer 0251-215454, maar u kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen met daarin uw naam en telefoonnummer.

De vrijwilligers doen dit werk uit liefde voor dieren.
Heeft u een beetje dierenliefde over?

Meld u nu aan of kom gerust eens langs om kennis te maken of loop net als opa Job een dagje mee!!
(klik op de foto van opa Job om zijn belevenis bij de dierenambulance te zien)