Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee 

Taken vrijwilligers

Schoonmakers
Wij zijn op het moment dringend op zoek naar vrijwilligers die wat tijd over hebben om schoonmaakwerkzaamheden op onze locatie te verrichten. Lijkt dit je wat, heb je wat uren in de week over en vind je het niet erg om schoon te maken? Bel ons dan gerust tijdens kantooruren.

Centralisten
Om een indruk te geven van de werkzaamheden als centralist geven wij hier een kleine opsomming van de taken die je als centralist o.a. kunt verwachten:

Spreekt het werk als centralist je wel aan? Pak dan de telefoon en meld je aan! Je krijgt uiteraard van ons een opleiding om bovenstaande werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Dit bestaat uit een handboek voor Centralisten, een DAS handboek (administratieprogramma), aangepast EHBD boek en een inwerkboek. Het geheel wordt afgesloten met een examen.

Rijders
Vind je het leuk om op een dierenambulance te rijden en dieren in nood te helpen en te vervoeren, meld je dan aan. Ook jou kunnen we hard gebruiken.

De werkzaamheden van een dierenhulpverlener zijn ook weer heel divers. Een kleine opsomming hiervan staat hieronder.

Naast een uitgebreid handboek is een goede dieren-EHBD-opleiding hiervoor noodzakelijk en die krijg je uiteraard bij ons. Wanneer je hiervoor geslaagd bent kun je zelfstandig op de ambulance werken.

Om op de ambulance te rijden heb je minimaal een jaar rij ervaring nodig, heb je dit (nog) niet dan kan je altijd bijrijder worden. De manager kan in bepaalde situaties afwijken van de eis van minimaal een jaar rij ervaring.

Dierenverzorgers
Je krijgt met verschillende dieren te maken die verzorgd moeten worden. Naast de dagelijkse algemene schoonmaakwerkzaamheden bestaan de werkzaamheden o.a. uit:

 Ook de dierenverzorgers worden intern opgeleid. Zij krijgen een handboek en een aangepaste dieren EHBO-opleiding. Ook dit wordt afgesloten met een examen.

Collectanten
Voor de jaarlijkse collecte zoeken we altijd mensen die voor de Dierenambulance willen collecteren. Heeft u wat tijd over voor dit goede doel? De collecte is ieder jaar in de maanden april en mei. U kunt zelf aangeven in welke regio of wijk u wilt lopen. Ook als u maar een klein stukje wilt of kunt lopen, zijn we blij met u! Het is dus ook mogelijk om bijvoorbeeld een deel van een straat of wijk te lopen. U krijgt van ons uitleg wat u precies gaat doen en natuurlijk leveren wij ook een collectebus.