Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

Tips van het Vogel Opvang Centrum (VOC) Krommenie

Als u vogels wilt helpen bij extreme koude kunt u deze het volgende geven:

Tuinvogels

Tuinvogels zoals de merel, lijster, spreeuw, roodborstje, winterkoning, musjes enz. universeel voer uit de dierenwinkel. Strooivoer als verschillende maden, meelwormen, fijn zaad, appels, geweekte rozijnen en krenten en alle soorten fruit, pindasnoeren en vetbollen in de tuin is altijd goed. Meesjes zijn gek op pindakaas in houten holten (zoals in bomen).

Voor duiven als de Turkse tortelduif en houtduiven is er strooivoer en gebroken sierduivenvoer verkrijgbaar. Alle vogels zijn gek op gekookte rijst en het is goed voor ze. Grote vis niet in grote stukken snijden. De vogels krijgen graten in hun keel en wonden in hun bek.

Wij willen u vragen om in het voorjaar al het voer weer weg te halen. Zo leren de jonge vogels om voer te zoeken in de natuur. Bovendien kunnen jonge vogels pinda's nog niet goed verteren waardoor ze ziek kunnen worden.

Een noodlijdende vogel kunt u altijd brengen

Als u een noodlijdende vogel heeft kunt u deze altijd bij het VOC langs brengen. Voor de openingstijden kunt u op de website van het VOC kijken: www.vocz.nl
Weet u ergens grote concentraties vogels die gevoederd moeten worden, geeft u dat aan het VOC door. Wij doen ons best om de dieren te helpen.