Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

Spoedgeval of niet?

Er is niet altijd sprake van een spoedgeval. Wilt u zeker weten of dit het geval is?

Gevonden vermist

17 september 2020

Een diervriendelijke oplossing


Een diervriendelijke oplossing

Via de Dierenambulance Kennemerland kwam er een nare melding binnen.
Bij een afwateringsbuis in de vaart langs de Laan van Broekpolder ‘verdwenen’ pulletjes (jonge eendjes) en dit was niet voor het eerst. Door een hoogte verschil in het water van de vaart en het sluisje voor de afwatering ontstaat er toch wel een rielaardige stroming. Een te sterke stroming voor de pulletjes. Meermaals werd door de brandweer hulp geboden om pulletjes te redden, hulde daarvoor!
Oplossingen in de vorm van een gladde plank en een eendentrappetje bleken niet te helpen. 
Een door buurtbewoners geplaatst rooster zorgde door het ophopen van hout, riet en afval voor verstopping van de afvoerbuis en moest helaas worden verwijderd.

  Maar gelukkig is er dan nu wel een oplossing!
  Door vakanties iets later dan gepland werd er op 20     augustus een afspraak gemaakt om samen met Martijn   van het Hoogheemraadschap en Dolf van de     Dierenambulance op 27 augustus een bezoek te   brengen aan de plek ‘des onheils’. En met wat voor een   resultaat? Op 5 september kreeg ik deze foto   toegestuurd… Een prima oplossing en ontzettend snel   geregeld door het Hoogheemraadschap. Dank aan Dolf   voor het melden en dank Martijn voor het snel oplossen   van deze dieronvriendelijke situatie.            

 

Alwin Seegers

Team Sociaal beleid