Alarmnummer: 0251-215454
24 uur per dag bereikbaar

Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude

Spoedgeval of niet?

Er is niet altijd sprake van een spoedgeval. Wilt u zeker weten of dit het geval is?

Gevonden vermist

01 mei 2019

Chipactie 9 mei in samenwerking met Gemeente Heemskerk


Sinds 2013 geldt voor honden in Nederland een chip- en registratieverplichting. Voor katten en andere huisdieren geldt dit nog niet. Dierenambulance Kennemerland komt nog heel veel katten tegen die niet zijn gechipt of wel gechipt maar niet geregistreerd. Ondanks directe publicatie van een gevonden dier op Facebook en de site van de Dierenambulance lukt het lang niet altijd de eigenaar op korte termijn te vinden, als het al lukt! Ook de kosten vormen blijkbaar een drempel om een huisdier te laten chippen. De Gemeente Heemskerk onderkent dit als een ongewenste situatie en wil het chippen en registreren van katten en andere huisdieren stimuleren.

Daarom deze chipactie alleen voor de inwoners van Heemskerk met een minimuminkomen. Er zal geen controle plaatsvinden, er wordt uitgegaan van vertrouwen.

De chipactie is op donderdag 9 mei in het Gemeentehuis van Heemskerk van 16.00 – 20.30 uur, waar wij klaar staan om uw huisdier (hond, kat, konijn) te chippen. Kosten voor chippen én registreren € 17,50, waarvan Gemeente Heemskerk € 10,00 voor haar rekening neemt. U betaalt die dag contant of per pin € 7,50 aan de Dierenambulance. Controle of uw huisdier gechipt en correct geregistreerd is, is gratis. Registratie van een chip kost € 2,50, direct te betalen, zonder bijdrage van de gemeente. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Hoe het chippen in zijn werk gaat, kunt u op onderstaand filmpje zien.