Tot ons werkgebied behoren: Akersloot, Bakkum, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en de Woude
Spoedgeval of niet
Aangezien we de dienstdoende rijder ’s avonds en ’s nachts niet te veel willen belasten, proberen we duidelijk te maken wat onder een spoedgeval valt. Echter mocht u twijfelen of het wel of niet een spoedgeval is, bel dan altijd! De dienstdoende rijder zal dit dan beoordelen. U belt met ons alarmnummer 0251-215454 en wordt buiten de openingstijden automatisch doorgeschakeld naar de dienstdoende rijder.
Wat verstaan we onder een spoedgeval?
Bent u uw hond, kat of ander dier kwijt en staat deze nog niet op de site?
- De gevonden dieren worden dezelfde of de eerstvolgende werkdag op de website geplaatst. Ze worden wel zo snel mogelijk op onze facebookpagina geplaatst.
- Is uw dier gevonden en verblijft deze op onze locatie, dan kunt u ons bellen. Is uw vermiste dier nog niet gevonden, dan kunt u via de website een vermist melding bij ons doen.
U heeft een gewond of ziek dier gevonden.
- Dit kunnen huisdieren (hond, kat, konijn, etc.), maar ook in het wild levende dieren zijn (vogels, eenden, egels, etc.).
- De dienstdoende rijder zal een inschatting maken over wat er moet gebeuren. Het kan gebeuren dat het dier de volgende ochtend wordt opgehaald, omdat de opvangcentra niet altijd ’s avonds en/of ’s nachts open zijn. In dit geval zal de dienstdoende rijder u advies geven hoe u het dier op kunt vangen en eventueel verzorgen.
- Moet het dier opgehaald worden, dan zal de dienstdoende rijder dit doen, ongeacht het tijdstip.
Uw eigen huisdier is ziek of gewond en u heeft vervoer naar een dierenarts nodig.
- In principe is het de bedoeling dat u zelf de dienstdoende dierenarts belt om te vragen langs te kunnen komen. U belt uw eigen dierenarts en hoort op het antwoordapparaat of deze dienst heeft en anders hoort u het telefoonnummer van de dierenarts die wel dienst heeft.
- U belt met dienstdoende rijder en deze zal zorgen dat hij/zij u en uw dier komt ophalen.
U ziet een dier in nood.
- Dit kan heel uiteenlopend zijn. Een aantal voorbeelden zijn: een kat zit ergens vast, een jong dier zonder ouders, een vogel ergens aan vastgevroren, een schaap op zijn rug in de wei.
- Ook nu zal de dienstdoende rijder een inschatting maken over wat er moet gebeuren.
U heeft een overleden (huis)dier op straat, in de bosjes of ergens anders gevonden.
- Een overleden huisdier zal worden opgehaald door de dienstdoende rijder (Soms afhankelijk van de situatie).
- Een in het wild levend dier, afhankelijk van de plek waar het dier ligt, kan ook de volgende ochtend worden opgehaald. Hier zal de dienstdoende rijder een inschatting van maken.
Uw eigen huisdier is overleden.
- U kunt de dienstdoende rijder bellen om het dier te komen ophalen voor destructie, crematie of bewaren in de koeling (als u nog niet weet wat er met uw overleden huisdier moet gebeuren).
Afstand doen van uw dier is geen spoedgeval
Als u afstand wilt doen van uw dier is dat nooit een spoedgeval. Dit kan alleen tijdens openingstijden van het asiel.